Veisekasvataja peab hobina sajapealist linnukarja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere linnukoer Chanel ei jää perenaisest Lii Kaldist sammugi maha ning läheb kaasa ka lauta nandusid ja talu ainsat jaanalindu vaatama.
Pere linnukoer Chanel ei jää perenaisest Lii Kaldist sammugi maha ning läheb kaasa ka lauta nandusid ja talu ainsat jaanalindu vaatama. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Aastaid tagasi müüjaameti jätnud naine kasvatab nüüd maal pulle ja peab nende kõrvalt oma rõõmuks erilisi linde – faasaneid, paabulinde ja nandusid.

Karjakülas asuva Männioja talu perenaine Lii Kald teeb inkubaatoriukse lahti, võtab sealt muna ja tõstab kõrva äärde. «Varsti peaks kooruma!» ütleb ta rõõmsalt.
Väike inkubaator on täis kana- ja pardimune, kõigil pastapliiatsiga märge ja kuupäev peal, suur on suuremate päralt: peale faasanimunade on seal 37,2kraadises soojas kolm hiiglaslikku tumekollase koorega nandumuna.


Varsti peaks munadele lisa tulema, neid ootab Kald nii karjast eraldatud cochinipaarilt kui ka pingviinilaadse püstise kehahoiakuga jooksupartidelt.
Talu linnukari võtab silme eest kirjuks. Laudas ja selle ümber siblivad kanad-kuked, pardid, kalkunid ja haned, kokku umbes 60 lindu, linnukarja vahel jalutab ka kolm kitse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles