Mopeede registreeritakse usinalt

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti liiklusregistri Paide büroo peaspetsialist Tõnu Siidam vaatas Avo Piigi mopeedi asjatundliku pilguga üle ja hindas selle seisukorra nõuetele vastavaks.
Maanteeameti liiklusregistri Paide büroo peaspetsialist Tõnu Siidam vaatas Avo Piigi mopeedi asjatundliku pilguga üle ja hindas selle seisukorra nõuetele vastavaks. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Alates möödunud aasta 1. juulist on mopeedi liiklusregistrisse kanda kohustuslik. Koos nõudega rakendus üleminekuaeg üks aasta, see tähendab, mopeedid peavad olema registreeritud 1. juuliks.

Et paljudele mopeediomanikele võib oma kaherattalise sõiduriista vedu lähimasse liiklusregistri büroosse osutuda keeruliseks, otsustas maanteeamet neile vastu tulla ja avas mais erandkorras ajutise ülevaatuspunkti Koerus, Järva-Jaanis ja Aravetel.
Linnape külast oma mopeediga Aravetele tulnud Avo Piik ütles, et tema puhul on tegemist elutähtsa sõiduriistaga.
Maanteeameti liiklusregistri Paide büroo juhataja Aivar Leid ütles, et kolme päeva jooksul vaatasid kontrollijad üle 74 mopeedi. «Koju ei pidanud kedagi saatma, kõik, kes kohale tulid, nende sõiduvahend ka registrisse kandsime,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles