Piimapäeval maitses hästi soolvees toorjuust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kel piimatoodetest isu täis, sai keha kinnitada Silvi Tumanskaja (pildil vasakul) ja Piret Hansmani küpsetatud pannkookidega, mida pakuti nii soolase kui magusa täidisega.
Kel piimatoodetest isu täis, sai keha kinnitada Silvi Tumanskaja (pildil vasakul) ja Piret Hansmani küpsetatud pannkookidega, mida pakuti nii soolase kui magusa täidisega. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval Imaveres Eesti piimandusmuuseumis ja selle ümbruses peetud piimapäev tõi heitliku ilma kiuste kokku uudistajaid siit- ja sealtpoolt Järvamaad.

Nagu nimigi reedab, oli päeva märksõna piim ja sellest valmistatud tooted. Kohaletulnutele oli hea võimalus mekkida Eesti piimatööstuste, väikemeiereide ja mahetootjate toodangut – oli nii tuttavaid maitseid kui ka uudistooteid.
Pajumäe talu leti ees kohupiimatooteid mekkinud külastajaid jättis põnevat rohelist värvi piparmündimaitseline kohupiimakreem suhteliselt külmaks, samal ajal tühjenes sealsamas laual seisnud küüslaugumaitselise kohupiima karp silmanähtavalt.
Luke Farmimeierei pakkus koguni tuhajuustu. Täpsemalt oli tegemist Brie tüüpi hallitusjuustuga, millele on lisatud tammetuhka. «Tuha lisamine teeb muidu pikantse juustu maitse mahedamaks, veidi magusamaks. Tuhk, mis juustu hulka segatakse, on spetsiaalselt Inglismaalt tellitud,» selgitas müügiesindaja Vaido Mähar.
Peale selle sai laupäeval Imaveres valmistada jäätist ja selgus ka parim piimatoode. Tiitel läks Kareda vallas tegutsevale Kalamatsi meiereile soolvees toorjuustu eest.

Märksõnad

Tagasi üles