Eelmisel laupäeval kihutati võidu Türi paisjärvel

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anneli Kenk

Eelmisel laupäeval kihutati võidu Türi paisjärvel: olid Järvamaa meistrivõistlused kiiruisutamises, mis leidsid esimest korda üle aastakümnete aset 2007. aastal.

Eelmisel aastal jäid võistlused kehvade ilmaolude tõttu vahele.
Uisuentusiast Peeter Kruusement selgitas, et Türi järvele valmis rada Türi spordiklubide liidu eestvedamisel. ATVga sahkas raja sisse Leonhard Soom, rajale annab kogu aeg lihvi Peeter Kruusement koos Nikolai Grahovski ning gümnaasiumi poiste Allar Jürioja ja David Viinelooga. «Ja päike,» lisas Kruusement.
Sõidukõlbulik on 1,25 km ring, mida Kruusement läbib päevas 15–20 korda. «Kui ma eelmistel aastatel sain siin üksi uisutada, siis nüüd on järv üles leitud, iga päev käib uisutajaid 20-30,» lausus ta.


Uisutamispisikuga nakatus Kruusement 2007. aastal Kalevipoja uisumaratonil Peipsi jääl. «Oli tohutult halb jää ja ma ei jäänud endaga üldse rahule – pidin peaaegu ära surema,» tunnistas ta.
28. veebruaril tuleb uisumaraton taas ja sinna lähevad teisedki meistrivõistlustel osalenud.
Võistlustel edestas Kruusementi (2500 m aeg 5.22,92) vaid Valev Väljaots Paidest (5.16,87, pildil), kolmas oli Arved Mägi (5.50,78), neljas Ain Paalpere (6.18,59). Kokku oli stardis 11 meest.
Enamik mehi võistles nn matkauiskudega, mis käivad klambritega suusasaabaste alla. Väljaots selgitas, et just järvejääl, kus pole ideaalset pinda, ajavad need asja hästi ära.
Naisi oli kaheksa ja nad läbisid ühe ringi ehk 1250 meetrit. Võitis Krista Metsaots (3.37,27), teine oli Eve Radala (4.19,44), kolmas Lea Juss (4.23,09) ja neljas Marju Raja (4.35,72).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles