Toasoe kallineb suvel ligi viiendiku jagu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pogi kauased juhid Rein Rebas (vasakul) ja Andres Alusalu ning Eesti Energia väikekoostootmise juht Tõnis Vajakas seisavad kohas, kus juba järgmine aasta hakatakse hakkepuidust lisaks toasoojale ka elektrit tootma.
Pogi kauased juhid Rein Rebas (vasakul) ja Andres Alusalu ning Eesti Energia väikekoostootmise juht Tõnis Vajakas seisavad kohas, kus juba järgmine aasta hakatakse hakkepuidust lisaks toasoojale ka elektrit tootma. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide linnas soojusenergia hind kallineb 1. juulist 48,31 eurolt 56,94 eurole megavatt-tunnist ehk hinnatõus  on 18 protsenti.

«Kõik läheb kallimaks!» põhjendas  OÜ Pogi tegevjuht Andres Alusalu lühidalt.
Pogi andis soojatarbijatele juba veebruaris teada, et toasooja hind tõuseb 1. märtsist, kuid toona lükkus hinnatõus edasi, sest Pogi ei saanud selleks ajaks kõiki pabereid korda.
Alusalu selgitas, et Paide katlamaja töötab hakkepuidu ja põlevkiviõliga ning mõlemad toorained on kallinenud. «Õli puidust siiski tunduvalt rohkem,» lisas ta.
Alusalu usub, et kui linna köetaks üksnes põlevkiviõliga, maksaks megavatt-tund juba 70-80 eurot.
Uuesti vaadatakse Paide linna soojahind üle aasta pärast, kuid Alusalu ei julgenud selle kohta mingeid prognoose teha, sest energiahinnad muutuvad väga kiiresti.
Praegu kehtib Paides kaks soojahinda: lahtise ja kinnise süsteemi kohta, aga 1. juulist erinevus kaob.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles