Automatkajad vallutavad Venemaad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Lipandi juunikuu esimene pool möödus Tallinn–Magadan–Tallinn reisiks ettevalmistusi tehes. Pilt on tehtud Paides päev enne pika reisi algust.
Heiki Lipandi juunikuu esimene pool möödus Tallinn–Magadan–Tallinn reisiks ettevalmistusi tehes. Pilt on tehtud Paides päev enne pika reisi algust. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval kell kümme alustas matkaseltskond Tallinnast ligi 11 000-kilomeetrist teekonda Ohoota mere kaldale Magadani, et sõita läbi Venemaa nii kaugele kui võimalik.

Kolmest Toyotast ühes on rännuteel järvalased Heiki Lipand, Heiki Simson ja Vahur Aunpuu.
Paides ettevõtjana tegutsev Heiki Lipand oli päev enne väljasõitu üsna muretus, kuid ootusärevas meeleolus. «Autoga sõita ma mõistan ja saan hakkama ka pisemate remonttöödega,» ütles ta. «Küsimus on selles, et minu pikemad telkimised välireisidel jäävad viie päeva kanti, kuid sel korral oleme teel ligi kaks kuud.»


Lipandi ja tema sõprade sõiduvahend on 2001. aasta Toyota Land Cruiser 100. Auto reisiettevalmistustele kulus kuid, et see oleks tunduvalt maastikusuutlikum ning salong matkalistele ja varustusele käepärasem.
Esimesse pikemasse peatuspunkti, Eestist ligi 5000 km kaugusele Siberi eestlaste külla Kaseke selle 110. aastapäeva tähistama peaks üheksast mehest ja ühest naisest koosnev seltskond jõudma jaanipäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles