Ambla astus esimese sammu suurvalla poole

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal kui Ambla vallavolikogu vaagis eile vallale ülimalt olulist otsust, muretsesid Ambla elanikud Raisa Luzitski (pildil vasakult), Udo Sallaste ja Vladimir Luzitski selle pärast, kas vald leiaks raha nende maja katust remontida või mitte. Nemad tahavad, et Ambla vald jääks püsima, sest suuremas vallas jaguks lihtsate inimeste muredele vähem tähelepanu.
Samal ajal kui Ambla vallavolikogu vaagis eile vallale ülimalt olulist otsust, muretsesid Ambla elanikud Raisa Luzitski (pildil vasakult), Udo Sallaste ja Vladimir Luzitski selle pärast, kas vald leiaks raha nende maja katust remontida või mitte. Nemad tahavad, et Ambla vald jääks püsima, sest suuremas vallas jaguks lihtsate inimeste muredele vähem tähelepanu. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Eile õhtul otsustas Ambla vallavolikogu seitsme poolt- ja kuue vastuhäälega alustada läbirääkimisi liitumiseks Tapa ja Aegviidu vallaga.

Enne kui vallavolikogu hakkas Tapa vallavolikogu ettepanekut arutama, selgitas volikogu esimees Vello Teor, et üleeile jõudis vallamajja kiri Paide linnavolikogult, kes tuletas meelde, et on samuti teinud Amblale ja teistele Järvamaa omavalitsustele ettepaneku kaaluda ühinemist, mis kiideti toona heaks.


Teor selgitas, et Paide tegi ettepaneku möödunud aasta märtsis, kuid selle aja jooksul on valla juhid käinud korra ühisreisil Lätis ja Leedus, aga edasiminekut sel teemal pole.

Enne hääletust palus Teor kõigil volinikel öelda välja oma seisukoht ja seda põhjendada. Pinge püsis kuni viimasena sõna saanud voliniku Veljo Naaritsani, enne teda oli läbirääkimiste alustamise pooldajaid kuus ja sama palju ka vastaseid.
Kaalukeeleks osutunud Naarits selgitas, et jutt on alles analüüsist, kas tasub ühineda või mitte, mistõttu tema on nõus seda alustama. «Pooldan analüüsi ja seejärel otsustame, kas liituda või mitte,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles