Palavate suveilmadega on meeletult mõnus haarata külmikust jahutav jäätis, ent pideva ostmise asemel on rahakotile odavam ja kehale kasulikum jäätist ise valmistada.
Külm maius valmib kiiresti
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva Teataja uuris Imaveres asuvas Eesti piimandusmuuseumis, kui lihtne on kodusel teel jäätist valmistada tegelikult. Nõuandeid jagas muuseumi giid-pedagoog Tiina Lippant.
Tee ise jäätisetorti
Uhke jäätisetordi valmistamine kodus pole samuti keeruline. Tee valmis vahukoore-kondenspiimasegu, vala see vormi (selleks sobib suurepäraselt ka plastist säilituskarp) ja pane sügavkülma tahkuma.
Kaunistamiseks kasuta samuti vahukoore-kondenspiima segu, millele on lisatud moosi. Hea abivahend on tordiprits, millega tordile mustreid maalida. Lisa tordile maasikaid ja piparmündi- või melissileht. Head maiustamist!