Tööpraktika aitab ettevõtjal tööjõudu leida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma koduaias püüab aiandusspetsialist Reelika Marrandi võilillest lahti saada seda välja juurides.
Oma koduaias püüab aiandusspetsialist Reelika Marrandi võilillest lahti saada seda välja juurides. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Tööpraktika juures hindavad ettevõtjad kõige rohkem töötukassa abi sobiva kaadri valikul. Järvamaal sai eelmisel aastal tööd 93% praktika läbinud töötutest.

Roosna-Allikul vanast puitmaterjalist sisustusesemeid valmistav osaühing B.A.D Design, kes turustab oma tooted peamiselt Saksamaal, Austrias ja Šveitsis, on viimasel ajal leidnud uusi edasimüüjaid ja seoses sellega vajas juurde kolme töömeest. Kõik kolm leidis ettevõte nende seast, keda töötukassa tööpraktikaks soovitas.

Nelja uut töötajat vajas sel kevadel ka taimemüüja Elise Aed, kes avas uued müügikohad Türil turuplatsi kõrval ja Paides Elene mööblikaupluse juures.
Töötukassa Järvamaa büroo pakkus välja kümme sobivat kandidaati, nende seast valis ettevõtte juhataja Reelika Marrandi välja neli. Neist kolmega sõlmis Elise Aed pärast praktika lõppu töölepingu, neljas hakkab lepinguga tööle lähipäevil, kui praktika läbi saab.

Töötud, kes end praktikal proovile panevad, hindavad seda, et nad saavad pingevabalt tööga tutvust teha ja kogeda, kas töökeskkond on sobiv.
Järvamaal on Töötukassa tööpraktika oma eesmärki kõige paremini täitnud, eelmisel aastal aitas see tööle 93% praktika läbinud töötutest (26 inimest). Selle näitajaga on Järvamaa büroo Eestis esikohal.
Büroo juhataja Eha Tasang peab selle saladuseks konsultantide head tööd sobivate kandidaatide välja sõelumisel. «Teame juba inimese tausta ja isikuomadusi, mõtleme eelvalikut tehes tööandja huvile,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles