Taimekaitse võis tappa mesilased

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üljo Luuguse neljast mesilasperest on kaks hukkunud. Ka ülejäänud kahe pere olukord pole kiita, mesilased on uimased ning surnud mesilasi tuleb taru ette üha juurde.
Üljo Luuguse neljast mesilasperest on kaks hukkunud. Ka ülejäänud kahe pere olukord pole kiita, mesilased on uimased ning surnud mesilasi tuleb taru ette üha juurde. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Türi vallas Väljaotsa külas on viimastel päevadel hukkunud kahekümne pere jagu mesilasi. Mesinikud peavad mesilaste surma põhjuseks põldudel tehtavaid keemilisi tõrjetöid.

Vaatepilt Väljaotsa külas Uuetoa talus on nukker. Kohas, kust peaks kostma töökat sumisemist ja paistma tume mesilasparv, on vaikus. Sellest, et seal mesilased on olnud, annab märku laibakiht tarude ees ja sees.

Mesilaste massilise hukkumise kohta on teateid veel vähemalt kolmest ümbruskonna talust.

Räpina aianduskooli mesinduse õppejõud Raimo Kindorf on veendunud, et massilise suremuse põhjustas põldudel tehtud umbrohutõrje.

Loe juhtunust täpsemalt homsest Järva Teatajast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles