Lillepoed on naistepäevaks valmis

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid.
Tulbid. Foto: Peeter Langovits.

Naistepäevaks tavalisest suurema koguse lilli varunud lillepoodnikud soovitavad kevadmeeleolu loomiseks osta tulpe, mille hind kõigub Järvamaal kuue ja kuueteistkümne krooni vahel.

Kõige odavamalt saab tulbi kätte Paide Maximast, kus viiest tulbist koosnev kimp maksab 29 krooni ja 90 senti. Kaupluse operaator Galina Porõvajeva ütles, et need on kampaania lilled. Müügisaalist saab ostja valida teisigi lilli, näiteks kuukingi või muid eksootilisi taimi.
Mujal maksab tulp keskmiselt 12 krooni tükk.
Roosi hinnad algavad enamikus kauplustes 15 kroonist, ent väiksema ja ebastandardsema võib saada ka odavamalt. Näiteks Türi kauplus Laanelill müüb lühikese Eesti päritolu roosi viie krooniga.
Ka Maksimarketi lillepoest LillePluss saab väiksema standarditele mittevastava roosi kätte kuue krooniga.
Müüja Heli Nõulik ütles, et eile oli poes veel suhteliselt rahulik, aga loodab, et tänane ja homne toob kliente juurde. «Oleme selleks valmistunud ja lilli tavapärasest rohkem tellinud,» lausus Nõulik.
Nõuliku kogemus näitab, et kõige rohkem ostetakse vastu kevadet ikka tulpe ja nartsisse, mis aitavad kevadmeeleolu luua.
Ka Järva-Jaani Teele lillepoe omanik Alli Pediuse ütles, et kõige rohkem tuleb müüa just kevadlilli, eriti tulpe. Pediuse hinnangul peaks poe  tellitud lillevarust jätkuma, et rahuldada Järva-Jaani inimeste vajadusi.
Kui teised lillepoodnikud usuvad, et naistepäevaks peaks lilli kõigile soovijaile jaguma, siis Paide keskväljaku ääres asuva lillepoe omanik Sirje Pedius tunnistas, et lilled võivad juba täna õhtuks otsa saada, sest tellis neid kümme korda vähem kui möödunud aasta naistepäevaks. «Et veebruaris oli vilets müük, siis kartusest ka märtsi madala müügi ees tellisime vähem,» põhjendas ta.
Pedius märkis veel, et inimene ei otsi mitte odavamat lille, vaid võtab selle sealt, kust ta saab kõige kergema vaevaga ehk näiteks toidupoest torti ostma minnes.

Lillehinnad Järvamaal

 

 

Tulp

Roos

Liivi Lilleäri (Türi)

12 kr

15–25 kr

Elise Kaubandus (Türi)

11 kr

15–36 kr

Juta Lilleäri (Paide)

10–14 kr

15–48 kr

Laanelill (Türi)

12–16 kr

5–29 kr

Laurevel (Paide)

14 kr

12–39 kr

LillePluss Paide Maksimarketis

10–14 kr

15–40 kr

Jardin Paide Selveris

16 kr (10 tk 100 kr)

25–59 kr

Teele (Järva-Jaani)

12 kr

15–40 kr

Sirje Pedius (Paide)

13 kr

14–35 kr

Valli Allmere

10 kr

10–30 kr

Paide Maxima

29.90 kr (5 tk)

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles