Kurgid purki - kolm isuäratavat retsepti

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Eelmisel nädalal kutsus Järva Teataja kõiki usinaid hoidistajaid saatma põnevaid retsepte, mis annaksid mõtteid, kuidas hoidistada kurke. Kõigi osalejate vahel loosime välja võrkkiige ja Järva Teataja tasse. Retseptid saata vähemalt 28. juuliks aadressil merili.nikkolo@jt.ee või Väike-Aia 5, Paide, postkast 38.


Valli Järve saatis toimetusele kogunisti kolm retsepti:

Kurgisalat sinepiga
3 kg kurki
4-5 sibulat
2 küüslauguküünt
3 sl soola
3 sl suhkrut
4 sl äädikat
1 sl sinepit
0,5 tl pipart
4-5 suurt lilli õisikut
Kurk ja sibul tükeldada vastavalt soovile, lisada peeneks tükeldatud küüslauk ja teised maitseained. saadud segu segada läbi ja jätta 24 tunniks seisma. Õisikud võtta välja, segu panna purkidesse ja purke kuumutada umbes 20 -30 minutit ning kaanetada. Säilitada jahedas.

Kurgisalat segasalat
1.0 kg sibulat
0,7 kg porgandit
0,1 kg küüslauku
0,8 kg paprikat
5 kg kurki
tsillit maitse järgi
6 spl soola
6 spl suhkrut
8 spl äädikat
3 sl piprasegu
0,5 liitrit õli
1,5 liitrit vett
Pane potti õli ja kuumuta selles porgand,sibulad, küüslauk ja paprika. Lisa vesi ja teised ained. Keeda kõik koos pehmeks ja pane kuumalt purki ning kaaneta koheselt.

Kurgimoosi retsepti
0,8 kg õunu
1 kg kurke
30 g ingverit
0,5 kg suhkrut
5 spl mett

Õunad ja kurgid tükeldada, keeta ja mikserdada pudruks. Lisad suhkur ja ingver ning keeta paksuks massiks. Lõpus lisada mesi ja panna kuumalt purkidesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles