Norra suusaperekond vastastele sõnaõigust ei andnud

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna Albu vallas Valgehobusemäel peetud 9. Albu suusasõidul Jaak Mae karikatele tuli naistest tähtede sõidu võitjaks Trude Svartedal ning meestest oli kiireim tema abikaasa Jens Arne Svatedal.

Kell üks anti tähtede sõidu raames start naiste 5 km klassikasõidule, kus tuli võitjaks Trude Svartedal, edastades suurelt Lilia Iljinat. Svartedal selgitas, et algselt tuli ta lihtsalt oma mehega kaasa ning ise võistlema ei pidanud. «Lõpuks läksid asjad nii, et olin stardis ja suutsin oma paremuse maksma panna,» sõnas ta. «Suusatamiseks on Valgehobusemäele loodud küll ideaalsed tingimused, ka meil Norras võiks selliseid kohti rohkem olla.»


Päeva tippsündmuseks oli pool tundi hiljem toimunud meeste 10 km klassikasõit, kus olid lisaks Jaak Maele stardis ka maailmameister Andrus Veerpalu, venelane Vassili Rotšev ja norralane Jens Arne Svertedal. Kokku läbisid mehed neli 2,5 km ringi. Juba esimeselt ringilt tuli liidrina Jens Arne Svertedal, kes ei lasknud edumaad käest kogu sõidu vältel. Teisena lõpetas Vassili Rotšev ning kolmandana maailmameister Andrus Veerpalu.


Peoperemees Jaak Mae sõitis end viiendaks. Mae ise oma sõiduga rahule ei jäänud, küll tundis ta heameelt, et taaskord läksid suusavõistlused igati korda. «Ilm oli ilus, pealtvaatajaid jagus ning sõidud pakkusid põnevust.»


Päeva esimeses pooles olid kavas noorte ja harrastajate võistlused, kus järvalased olid esindatud pea igas vanuseklassis. Meesharrastajate parim oli Raimo Salla Ambla Spordiklubist ning üle 35aastaste naiste seas Tiina Idavain Järva-Jaanist.


Esmakordselt toimusid noorte ja harrastajate sõidu järel lumelaudurite näidisesinemised ning ligi poole tunni jooksul sai näha erinevaid trikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles