Verekeskus kiitis järvalaste tublidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Teisipäevast neljapäevani olid Paide kultuurikeskuse juures taas üleval doonoritelgid, kolme päevaga käis verd loovutamas 415 inimest, esmadoonoreid oli nende seas 68. Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonoritelkide projektijuhi Ülo Lombi kinnitusel koguti kokku 355 veredoosi. «Väga, väga tublid olite, järvalased,» kiitis ta.


Kõige edukam oli esimene päev, kui telkides käis 158 doonorit ja koguti 139 veredoosi. Kõige rohkem esmaseid doonoreid, kokku 32, käis verd loovutamas teisel päeval.
Lombi sõnul tõmbavad suured telgid möödakäijate pilku ning paljud inimesed tulevadki esimest korda verd loovutama mõttega: «Olgu, proovin siis ka järele.»
Doonoritelkide mõte on Lombi hinnangul ääretult oluline, sest suvisel ajal on inimesed puhkustel ja verekeskustel vähem tööd. «Tänu telkidele pole haiglad pidanud plaanilisi operatsioone edasi lükkama,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles