Külade päev muutis tava

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seliküla-Jalgsema külaseltsi komöödialik etteaste filmi «Mehed ei nuta» ainetel pakkus äratundmisrõõmu.
Seliküla-Jalgsema külaseltsi komöödialik etteaste filmi «Mehed ei nuta» ainetel pakkus äratundmisrõõmu. Foto: Kerli Talkis

Möödunud laupäeval Kuksemal peetud Järvamaa 12. külade päev pakkus nii sportlikku eneseteostust kui ka filmilikku meelelahutust. Viimast sõna otseses mõttes, sest kohal olnud filmimees Artur Talvik rääkis filmitegemise telgitagustest.

«Täpsemalt rääkisin sellest, kuidas võtteplatsil tegutsemine toimub, sest ka Kuksemal oli näha, et ega inimesed seda väga hästi ette ei kujuta,» tõdes Talvik.
Kuigi korraldajad ja osalejad nentisid, et rahvast oleks võinud rohkem olla, räägiti laupäeva õhtul ligi kolmesajast osalenust. MTÜ Kodukant Järvamaa juhatuse esimees Riina Trumm arvas, et osalejaid oleks olnud rohkem, kuid sel aastal on juuli teise poolde sattunud palju külade üritusi, mistõttu võis ka see osalejate arvu mõjutada.


Mitmed on väitnud, et 1997. aastal Albu mõisa pargist alguse saanud Järvamaa külade päeva tava on oma aja ära elanud. Muuhulgas ütles selle 2006. aastal Väätsal välja toonane Kareda vallavanem Ülo Ansberg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles