Vihmad põllumehi ei heidutanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Estonia juhatuse liige Andrus Lund kiidab ilusat rukist ja loodab, et selle koristusajaks on vihmased ilmad läbi saanud.
Osaühingu Estonia juhatuse liige Andrus Lund kiidab ilusat rukist ja loodab, et selle koristusajaks on vihmased ilmad läbi saanud. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Lääne-Eestis on tihedad ja tugevad sajuhood rohkem kui kümnendiku teravilja- ja rapsipõldudest hävitanud, Järvamaa põllumees ilmale veel etteheiteid ei tee ja loodab kuiva koristusaega.

Osaühingu Estonia rukkipõllul on vili mehekõrgune. Ettevõtte juhatuse liige Andrus Lund ütleb, et nädalakese võiks nende pärast veelgi sadada, aga augusti keskel, kuhu tänavu viljakoristuse algusaeg lükkub, peab kuiva pidama. «Rukis lihtsalt peab toiduviljaks minema, muidu mõtle pärast, mis sellega teha,» arutleb ta.
Rukki all on Estonias 580 hektarit maad, vilja ja rapsi kasvab kokku ligi 5000 hektaril.


Ka Estonia juhatuse esimehel Ain Aasal pole ilmale midagi ette heita. «Jahedus on viljale hea, vili on tänavu väga ilus,» kinnitas ta. Küsimus, kas põllud annavad lootust rekordsaagiks, paneb Aasa muhelema. «Ootame ära, kui vili salves on, aga jah, viljad on ilusad,» sõnas ta.
Eelmisel aastal samal ajal käis viljakoristus juba täie hooga, praegu on viljapead alles rohelised. Et koristusaeg on hilisem, tuleb saak kiiresti kätte saada ja siis enam sadada ei tohi. «Uurisin just ilmaprognoose, need on natuke paranenud, nii et praegu veel ette ei muretse,» ütles Aasa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles