Olümpia virvarr ärritab ja rõõmustab

Merili Nikkolo
, «Järva Teataja»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
London.
London. Foto: SCANPIX

Londonis elavatel inimestel pole lihtsalt võimalik alanud olümpiamängudest mööda vaadata, kui just pime pole. 

Näiteks Paidest pärit, kuid praeguseks aasta ja kaheksa kuud Londonis elanud Nelli Kask avastas ühel hommikul tööle jalutades, et kõnniteele on üleöö ilmunud erinevate värvidega kirjutatud faktid olümpia kohta – atleetidele kulub 65 000 käterätti,  kasutusse läheb 26 400 tennisepalli, vabatahtlikke on 70 000, olümpiakülas on 525 linnupuuri ja nii edasi. Kui kõnniteelt tõsta pilk veidike üles, näeb tänaval lehvimas vimpleid loosungiga «London 2012» ja väikeseid riigilippe. «Tegelikult on seda kõike päris ilus näha – selline olümpiaärevus tuleb sisse,» ütles ta.


Londoni lähistel elav Triinu Paabut lisas, et kõikjal näeb suuri plakateid ja metroojaamades on iga peatuse juures kirjutatud, milliseid vaatamisväärsusi saab külastada, kui sellest peatusest väljuda. «Tower Bridge´ile on riputatud suured värvilised olümpiarõngad – need on suhteliselt muljetavaldavad,» ütles ta. «Linnas on näha palju inimesi, kes kannavad UK lippudega rõivaid. Mulle on jäänud mulje, et inglased on väga patriootlikud.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles