Grit Šadeiko võistleb maailmaareenil

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni OMi seitsmevõistluse eel toimunud pressikonverentsil oli Järvamaalt sirgunud mitmevõistleja Grit Šadeiko lootusrikas.
Avapäeva kahe esimese ala järel hoidis ta 26. kohta.
Londoni OMi seitsmevõistluse eel toimunud pressikonverentsil oli Järvamaalt sirgunud mitmevõistleja Grit Šadeiko lootusrikas. Avapäeva kahe esimese ala järel hoidis ta 26. kohta. Foto: Liis Treimann/Postimees

Eile alustas mitmevõistleja Grit Šadeiko Londonis võistlemist oma esimestel olümpiamängudel. Päeva esimeses pooles peetud seitsmevõistluse kahe ala järel oli ta 1953 punktiga 26. kohal.

Seitsmevõistluse avaalal, 100 m tõkkejooksus sai Šadeiko ajaga 13,50 (rekordvõistlusel 13,68) 20. koha. Saadud 1050 punktiga edestas ta oma rekordvõistlust 26 punktiga. Kõrgushüppes läks kirja 1.74 (rekordvõistlusel 1.78) ja kahe ala järel kaotas ta oma rekordigraafikule 24 punktiga.
Postimehele ütles Šadeiko võistluste eel, et juuli alguses EMil odaviskes saadud põlvevigastus talle enam muret ei tee. «Arvan, et võin öelda, et ei mõtle enam selle peale. Loodan, et jalg on täiesti terve ja saan kõik alad maksimumi peale teha,» lausus ta. «Jooksma sain üsna kiiresti tagasi, arvan, et väga midagi tegemata ei jäänud.»
Nädal tagasi Järva Teatajale antud intervjuus lootis Šadeiko püstitada Londonis oma senise sportlastee parima tulemuse. Tema rekord on 6134 punkti, mille ta püstitas 2011. aasta noorsoo EMil.
Nädala alguses oma vanema õega telefonitsi ühenduses olnud Grete Šadeiko kinnitusel olevat sõsar võistluseks valmis. «Grit ütles, et suurt närvi talle veel sisse tulnud ei ole, kuid ta kartvat, et toaaknast paistev staadion ilmutab end talle juba varsti uneski,» vahendas ta. «Ka lootis ta võistlusteks nädala alguse külmale ja tuulele vastukaaluks ilusat ilma.»
Eile oli kavas neli, täna ootab mitmevõistlejaid ees veel kolm ala (vt ajakava).

AJAKAVA

Naiste seitsmevõistlus
II päev
kaugushüpe kl 12.05
odavise kl 13.40
800 m jooks kl 22.35
Allikas: london.postimees.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles