Viljalõikus teeb põllumehed rõõmsaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombainid rapsi koristamas.
Kombainid rapsi koristamas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põldudel vilja koristavatel kombaineritel on tänava suunurgad ülespidi, sest saak tõotab tulla hea ja Ameerikas olnud põua tõttu võivad ka kokkuostuhinnad olla kõrgemad.

Peetri Põllu ja Piima kombainid sõitsid esimest päeva põllule neljapäeval. Taimekasvatusjuht Heli Kõva ütlust mööda sai võetud kümme hektarit rapsi ja 50 hektarit varajast otra.
Odra saagikus oli punkrikaalus 40 tsentnerit hektarilt. Kõva selgitusel nad otra ei müü, vaid terad muljutakse ja see läheb veisesöödaks.
Raps ja talinisu lähevad müügiks ja kokkuostuhindade üle oleks Kõva meelest patt nuriseda. Samas kardab ta juba ette kevadet, sest kui väetise- ja taimekaitsevahendite müüjad teavad, et põllumeestel on raha, tõusevad ka hinnad.
Nii nagu kokkuostuhindade puhul, ei lausu Kõva ühtki halba sõna tänavu ka ilmataadi kohta, kui üksnes sügiski ilus oleks. «Praegu on põllumehed suvitajatega ühte meelt, et mida rohkem päikest, seda parem,» lausus ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles