Austria ärimehed võtavad piimatootmise üle

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem Tallinna Äripangale kuulunud Aravete Agro lehmad hakkavad nüüd lüpsma Austria investorite hüvanguks.
Varem Tallinna Äripangale kuulunud Aravete Agro lehmad hakkavad nüüd lüpsma Austria investorite hüvanguks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti ühe suurima põllumajandusettevõtte Aravete Agro ostsid ära Austria investorid, kellele kuuluvad Järvamaal ka OÜ Rebruk Farm ja AS Risti Agro.

Äriregistri andmetel on juuli seisuga Aravete Agro 81,9 protsendi aktsiate omanikud Austria investorid, kes on viimastel aastatel ostnud Eestis piimafarme kokku ja tõusnud riigi suurimaks piimatootjaks.

Äripäeva andmeil müüs oma osaluse Aravete Agros ära ka ettevõtte tegevjuht Leonid Linkov eraisikuna ja kaasosanikuna mitme firma kaudu, Tallinna Äripanga üks omanikfirma AS Leonarda Invest ning investorid,
kes peidavad end OÜ Afford Õigusbüroo taha. Kokku on ostetud 81,9 protsenti Aravete Agrost.
Ülejäänud 18,1 protsenti jaguneb umbes 450 väikeosaniku vahel.


Kui palju ligi 82protsendine osalus Eesti ühes suurimas piimafarmis austerlastele maksma läks, pole teada.
Kuus aastat tagasi, kui Aravete Agro suurune Väätsa Agro läks kohalike meeste käest kinnisvaraärimeestele, ulatus ostusumma ligi saja miljoni kroonini (6,4 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles