Põhumaja kerkib ilma kiuste

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veidi enam kui 200ruutmeetrise kogupinnaga kahekorruseline maja valmib suurtest kandilistest põhupakkidest (Jumbo-Bale), mida eile kraanaga paika tõsteti.
Veidi enam kui 200ruutmeetrise kogupinnaga kahekorruseline maja valmib suurtest kandilistest põhupakkidest (Jumbo-Bale), mida eile kraanaga paika tõsteti. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Roosna-Alliku vallas Koordi külas käis eile keskpäeva paiku arutelu teemal, kuidas ja kuhu täpselt järgmine põhupakk tõsta.

Samal ajal juhendas peremees Sven Aluste, peos joonistepakk, millist ülemist vööd järgmisena vaja läheb. «Majaehitus nagu legoklotsidega mäng,» ütles ta naljatledes.
Pooleliolevat ehitist kaitses vihma eest koormakate. Ilmaolude tõttu tõsteti ka talgute algus päev varasemaks, kokku omandas ellipsikujulise majaehituse kogemust paarkümmend inimest.


Aluste hinnangul on see ka optimaalne hulk. «Suurema hulga puhul läheks juba koordineerimine keerulisemaks,» põhjendas ta. Et põhupakid on suured ja rasked, oli eile kohal ka kraana, mis pakid õigesse kohta tõstis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles