Palavus tegi mesilased tigedaks

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilane
Mesilane Foto: Wikipedia.org

Mesinike tarkuseterale, et kuumus teeb mesilinnud tavalisest tigedamaks, on ilmselt tõepõhi all, sest eelmisel pühapäeval pöördus Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonda (EMO) kümmekond inimest, keda oli nõelanud mesilane või herilane.

EMO juhataja Katrin Roosmaa sõnas, et iga päev selliste kaebustega EMOsse ei tulda. Mis võis põhjustada selle, et mitu inimest just samal päeval putukatelt nõelata sai, ta öelda ei osanud. «Ehk tõesti muutuvad palavaga ka mesilased ja herilased agressiivsemaks,» arutles ta.


Roosmaa pakkus veel, et kuna inimesed on nädalavahetusperioodil rohkem õues, puututakse rohkem ka putukatega kokku. Herilase käest võib sutsaka saada näiteks pahaaimamatult põõsalt marju noppides.
Roosmaa teada pöördus EMOsse erinevas vanuses inimesi. «Oli lapsi ja ka vanemaaealisi. Siiski polnud ühelgi juhul tegemist nii ohtliku juhtumiga, et keegi vajanuks hospidaliseerimist,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles