Toiduainete hinnatõus paneb inimesi abi küsima

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaltöökeskuse töötajad Ele Enn (vasakul) ja Annika Nõulik näitavad Euroopa Liidu logoga toidupakke, mida jagus igale kolmandale Paide linna elanikule.
Sotsiaaltöökeskuse töötajad Ele Enn (vasakul) ja Annika Nõulik näitavad Euroopa Liidu logoga toidupakke, mida jagus igale kolmandale Paide linna elanikule. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuu aega tagasi jõudis Järvamaale mitu veoautokoormat toiduabi, mida seekord käisid küsimas ka inimesed, kes pole siiani omavalitsuselt toetust palunud.

Koeru vallavalitsuse sotsiaalnõunik Annika Aava on toiduabi jagades täheldanud söögi kallinemist, sest abivajajaid on olnud rohkem kui eelmistel aastatel. «Inimesed tunnistavad, et häbenesid abi küsima tulla, kuid toit on kallis ja pole midagi muud teha,» ütles ta.


Üks naine tunnistanud Aavale koguni, et mees ei lubanud abi küsida, kuid tema tegi seda häda sunnil ikkagi.
Aava selgitas, et toiduabi ei küsi üksnes nende tavapärased kliendid, vaid pered, kus mehel ja naisel on küll töökoht, kuid toiduraha napib ikkagi. «Inimesed on abi üle õnnelikud, sellest on paljudele suur tugi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles