Tühjast majatiivast kujunes õpilaskodu

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilaskodus on seinad värvitud rõõmsates toonides, värvikas on ka mööbel. Kooli direktor Jaanus Roosileht laotab põrandale kaltsuvaibad, mis toa veelgi kodusemaks ja hubasemaks muudavad.
Õpilaskodus on seinad värvitud rõõmsates toonides, värvikas on ka mööbel. Kooli direktor Jaanus Roosileht laotab põrandale kaltsuvaibad, mis toa veelgi kodusemaks ja hubasemaks muudavad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmise aasta hilissügisel alanud Retla õpilaskodu ehitustööd on nüüd lõppenud ja peatselt võib ligi paarkümmend last end seal koduselt sisse seada.

Retla kooli 1990ndatel aastatel rajatud juurdeehitis jäi toona peamiselt rahapuuduse tõttu pooleli ja kuni eelmise sügiseni seisis hoonetiib tühjalt.
Nüüd asub Retla kooli ja raamatukoguga ühe katuse all ruumikas eraldi sissekäiguga ja kolmel korrusel paiknev õpilaskodu.
Kooli direktor Jaanus Roosileht ütles, et õpilaskodu on mõeldud nendele lastele, kelle kodused tingimused ei võimalda head kooliskäimist – neil napib vanemlikku hoolitsust, mis tingib probleeme. «Seni polnudki neil muud võimalust, kui igaüks elas omas kodus ja tavaline oli, et kodused probleemid tulid kooli kaasa ning kajastusid ka õppe­edukuses,» selgitas ta.
Roosilehe ütlust mööda on õpilaskodu teema olnud päevakorral aastaid. 2002. aastal tehti projektiga algust, siis jäi see mõneks ajaks soiku. Eelmisel aastal tõusetus teema taas ning et projekti rahastas ka Euroopa regionaalarengu fond, läksid tööd käima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles