Järvamaa ametnikud kolmeteistkümnendat palka ei saa

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi Pärnu linnapea Mart Viistamm ja mitu tema alluvat on säästueelarve hirmus 13. palga juba välja võtnud, pole Järvamaa ametnikel sellist lisatasu loota.


Järvamaa omavalitsuste liidu tegevdirektor Toomas Ponkin ütles, et tema teada on 13. palk kadunud kõikidest omavalitsustest. «Kolmapäeval oli koos omavalitsliidu juhatus ja vallavanemad ütlesid, et 13. palk oli üks esimesi kärpekohti,» sõnas ta.


Ponkini teada olid paljud omavalitsused juba enne säästueearvete tegemist 13. palgast loobunud.
Pärnu Postimees kirjutab, et linnavalitsuses on 162 töötajat, kellest 13. kuupalgana makstava puhkusetoetuse on välja võtnud 53 inimest. Samal ajal arutab linnavalitsus eelarvekärpeid, millega võidakse 13. kuupalk ära jätta või kõigi töötajate palka vähendada.


Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo ütlust mööda on sel nädalal sagenenud puhkuste väljavõtmine seotud koolivaheajaga, mitte kartusega 13. kuupalgast ilma jääda. «Nii on see olnud igal aastal, et inimesed eelistavad puhata siis, kui lastel on koolivaheaeg,» ütles ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles