Juhtkiri: Moepidu pälvib üksnes kiidusõnu

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Fuajees punased vaibad, saalis abivalmid ülikondades kohanäitajad, laval kolm suurt ekraani ja minimalistlik kujundus, et mitte seal näidatavat varjutada, kahurvägi prožektoreid, mis vastavalt laval tehtavale kui kameeleonid värvivihku muudavad.

Soode keskel asuvale Paidele nii iseloomulik udupilv lavalt saali hõljumas. Hea muusika, vabalt publikuga suhtlevad õhtujuhid, otselülitused lavatagusesse green room’i, millesarnast pole Järvamaal kasutanud ühegi teise ürituse korraldusmeeskond – kõik see kokku on «MoeP.A.R.K. 2009».
Muidugi ka 19 moekollektsiooni kuue maakonna noortelt. Mida vanem aste, seda terviklikumad kompletid ja pikemad modellid.


Selgub, et selleaastase Kuldnõela omaniku Aldo Järvsoo rahvuslikud tikandid tikkija Virve nime järgi ristitud kollektsioonis on jälje jätnud ka noortele: nii mõnelgi komplektil kohtab tikandit, aga muudki rahvuslikku: suitsupääsukesi, rukkilillemotiivi, sinimustvalget.

Sõu kulges täiuslikult. On lausa uskumatu, et lapsed suudavad kooli kõrvalt korraldada niisuguse ürituse, mis nii tehnilise lahenduse kui ka korralduse poolest jätab enamiku siin tehtava selja taha. Noored on sageli varmad suuri asju ette võtma, kuid enamasti ei saa hakkama viimasel minutil üles kerkivate probleemide lahendamisega.


«MoeP.A.R.K-i» puhul polnud kahtlustki, et korraldajad olid varem iga pisiasja peale mõelnud ja tulemus on seetõttu nii publikule kui osalejatele igati nauditav.
Selle ürituse puhul jätkub Järva Teatajal üksnes kiidusõnu. Nüüd jääb üle loota, et latti ei lasta edaspidi madalamale ja ka järgnevate moeetenduste eel valatakse palju higi, et peoõhtu sujuks.


Igatahes Paide õpilaste korraldatud moeetendusest «MoeP.A.R.K» tasub õppust võtta ka elukutselistel ürituste korraldajatel.
Jälle üks üritus, millega Paide saab kümme korda kuulsamaks. Kas või selle kaudu, et kohal olid kõik suuremad telekanalid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles