Paide kasutab rohelist energiat

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide koostootmisjaam sai nurgakivi 2012 aasta augustis.
Paide koostootmisjaam sai nurgakivi 2012 aasta augustis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi Eesti Energia lõpetas eelmisel nädalalal Narva elektrijaamades hakkepuidust taastuvenergia tootmise,  on energiahiiu kindel soov toota Paides nii elektrit kui ka toasooja just hakkepuidust.

Eelmisel nädalal pakkus kõneainet uudis, et Eesti Energia lõpetas Narva elektrijaamades hakkepuidust elektri tootmise ja ajab kateldesse selle asemel põlevkivi.


Tootmise otsustas elektrifirma lõpetada seetõttu, et valitsusse kooskõlastusringile läinud elektrituruseaduse järgi toetatakse rohelise energia tootmist ainult 375 GWh ulatuses ja selleks aastaks on norm täis.


Neljapäeval olid Eesti Energia juhid eesotsas juhatuse esimehe Sandor Liivega Paides  elektri ja soojuse koostootmisjaamale nurgakivi panemas.
Eesti Energia enamusosalusega Paide soojusettevõte Pogi OÜ koostootmisjaam hakkab soojusega varustama Paide linna ja keskkonnasäästlikult toodetud elekter suunatakse elektrivõrku. Kütusena hakkab  jaam kasutama kohalikku biokütust.


Eesti Energia taastuvenergia ja väikekoostootmise juht Innar Kaasik ütles, et Narva ja Paide tootmise vahel ei tasu seoseid otsida, ning kinnitas, et Paides hakatakse toasooja ja elektrit tootma taastuvenergiast.
Kaasiku ütlust mööda on praegu elektrit põlevkivist toota odavam, kuid Paides on algusest peale olnud plaan taastuvenergia poole ja riigi toetused seda ei muuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles