Purdi mõis pannakse müüki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purdi mõis
Purdi mõis Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

14. septembril tuleb Tallinnas kohtutäitur Marek Laanemetsa büroos enampakkumine, kus läheb müüki 1,199 miljoni eurose alghinnaga OÜ-le Tähepark kuuluv Purdi mõisakompleks ja seda ümbritsevad maad Paide vallas.

Enampakkumisel on kolm kinnistut, millest üks on 4,42hektarine maatulundusmaa kinnistu ja kaks ärimaa kinnistut suurusega vastavalt 2,53 hektarit ja 5,01 hektarit.
Muinsuskaitsealuse mõisakompleksi ostueesõigus on riigil ja seejärel kohalikul omavalitsusel. Samuti kehtib kinnistule looduskaitseseadusest tulenev ostueesõigus riigi kasuks.
Kinnistule on seatud 1,415 miljoni eurone hüpoteek SEB Panga kasuks. Täitur müüs mõisat enampakkumisel ka möödunud aasta 29. juunil, kuid see nurjus ostjate puudumise tõttu.


Martin Napa juhitav Tähepark ostis Purdi mõisakompleksi 2001. aastal Paide vallavalitsuselt nelja miljoni krooni eest ning võttis kohustuse investeerida sellesse viie aasta jooksul viis miljonit krooni. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles