Juhtkiri: Prokuratuur tegi õige otsuse

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Kuu aega tagasi levis internetis kulutulena Paide ühisgümnaasiumis mobiiltelefoniga filmitud video, milles on näha, kuidas õpetaja ja õpilane rüselevad.


Pärast seda, kui Järva Teataja veebilehel oli ilmunud artikkel «Seitsmenda klassi õpilane läks õpetajaga kaklema», alustasid uurijad juhtunu suhtes kriminaalmenetlust.


Üleeile teatas prokuratuur, et uurimine on lõppenud ja õpetajal süüd pole.


Järva Teataja kiidab prokuratuuri otsust, sest vastupidise käitumise korral oleks see võinud meie koolides käivitada ahelreaktsiooni, kus õpilased lihtsalt «söövad» neile ebameeldivad õpetajad koolist välja.


Järva Teataja ei propageeri karmi käe kasvatust ega kiida heaks füüsilisi karistusi, kuid mingi kord peab koolis ikkagi valitsema.


Eravestlustel tunnistasid ühisgümnaasiumi õpilased ja õpetajad, et kõnealune poiss oli terroriseerinud juba pikemat aega nii kaasõpilasi kui ka õpetajaid, kuid keegi ei tahtnud probleemiga tegelda.


Kui keegi rikub koolis korda, tuleb sellele viivitamatult lõpp teha ning probleemi lahendamisel peavad kaasa lööma nii õpilased, õpetajad, kooli juhtkond kui vajadusel politseinikudki.



Tänapäeva koolides vajavad õpetajate kõrval kaitset ka õpilased. Kahjuks esineb olukordi, kus õpilased ei julge oma seisukohti avalikult välja öelda, sest see ei pruugi kooli juhtkonnale või õpetajatele meeldida.


Kui soovime Eestis kodanikuühiskonda edendada, on ülimalt tähtis, et meie lapsed tunnetaksid, et riigis kehtib sõnavabadus, mis tähendab, et väljaöeldu eest ei tohi kedagi karistada, aga ütlejal tuleb oma sõnade eest vastutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles