Lastefond abistab raskelt haiget poissi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igakuised ülapidamiskulud 15aastase Peetri eest hoolitsemisel ulatuvad 600 euroni, sellele lisandub abivahendite maksumus.
Igakuised ülapidamiskulud 15aastase Peetri eest hoolitsemisel ulatuvad 600 euroni, sellele lisandub abivahendite maksumus. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Tartu Ülikooli kliinikumi (TÜK) lastefond toetab aasta lõpuni Järvamaa noormeest sellega, et katab ligi poole pere kuu väljaminekutest ja annab tähtajatult tasuta kasutada kalli lisaseadme.

Väätsa vallas Reopalus elav Peeter tähistas eile koos ema, isa ja kahe vanema õega oma 15. sünnipäeva. Erinevalt oma eakaaslastest ei käi Peeter koolis, vaid on emaga kodus.
Ta põeb raskekujulist epilepsiavormi, Lennox-Gastaut sündroomi, mis lihtsamalt öeldes tähendab ravile allumatuid järjest süvenevaid krambihooge.


Jaanuarist on Peeter sonditoidul ja kuigi ema Anne Saare ütlust mööda ei taha sond talle hästi sobida ning haav on tihti põletikuline, on sel olnud hea toime lapse kehakaalule. «Viimane kord haiglast koju saades kaalus ta vaid 20 kilogrammi, nüüd on 15 kilo juurde tulnud,» täpsustas ta.
Peeter saab spetsiaalset ravitoitu. Seni on perekond püüdnud toime tulla, osaliselt ka Väätsa vallavalitsuse ja Järva maavalitsuse abiga, kuid et sonditoit, ravimid ja muud hoolduseks tarvilikud vahendid on kallid, otsustas pereema Anne paluda abi TÜK lastefondilt. «Leidsin nende kontaktid ajakirjast Puutepunktid ning saatsin avalduse ära,» sõnas ta.


Saare kinnitusel on suurt tuge nii lastefondi abil saadavast eriotstarbelisest pesuraamist kui ka igakuisest 315eurosest toetusest toitu ja ravimeid osta.
Kuude kulusid pole Anne Saar täpselt kokku arvutanud, sest kõik sõltub võimalustest, aga need jäävad 500-600 euro vahele. «Oleme ostnud ainult seda, milleta pole võimalik toime tulla, aga ikkagi on jäänud paljud hädavajalikud asjad ostmata,» tunnistas ta.

TÜK lastefond

Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond
Laste ravitingimuste parandamiseks on annetusi kogutud alates 2001. aastast.
Toetuse taotlustingimused ja -vormid on saada veebiaadressil http://lastefond.ee/abivajajale.
Taotleja ei pea olema lapsevanem, vaid ka keegi, kes on pere probleemi märganud ja soovib aidata.
Fond ei maksa raha otse abivajajaile, vaid tasub vastavalt taotlusele ravimite, meditsiini, rehabilitatsiooni vm seotud teenuste arved.
Allikas: Lastefond.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles