Korjajate vähesus võib jätta marjad lume alla

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervita rabas kasvavad kultuurmustikad 7,5 hektaril. Ettevõtja võiks neid kasvatada suuremalgi pinnal, kui vaid korjajaid rohkem oleks.
Ervita rabas kasvavad kultuurmustikad 7,5 hektaril. Ettevõtja võiks neid kasvatada suuremalgi pinnal, kui vaid korjajaid rohkem oleks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nii aias kui ka metsas on tänavu marjasaak rikkalik, samas kurdab korjajate vähesust nii kultuurmustikate kasvataja kui ka aia- ja metsasaaduste kokkuostja.

Järvamaal Ervita külas tegeleb mustikate kasvatuse ja müügiga Ervita Marjakasvatuse OÜ. Eelmisel pühapäeval rabas mustikaid korjanud ettevõtte juhatuse liige Ole Krullo kurtis eelkõige korjajate vähesuse üle. «Mustikaid on palju, pool tundi ja peaaegu ämber täis, kuid pole, kes korjaks, ja nii on oht, et hea kraam jääb lume alla,» lausus ta.
Krullo selgitusel kasvatab osaühing Ervita rabas 7,5 hektaril kultuurmustikaid.


Ervita rabasse on istutatud 35 000 taime ja neilt on marju oodatud korjama kõik huvilised. Oma tulekust soovitas Krullo vaid teada anda. «Ostame korjatud mustikad kilohinnaga ja raha saab kohe kätte. Kokkuleppel võib korjata ka ainult oma tarbeks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles