Kolmveerand järvalastest kinnitab turvavöö

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna noormees Siim Kerk tunnistab, et tema suhtumine turvavöö kasutamisse on pärast õpingute alustamist autokoolis muutunud.
Anna noormees Siim Kerk tunnistab, et tema suhtumine turvavöö kasutamisse on pärast õpingute alustamist autokoolis muutunud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti tublimad turvavöökinnitajad elavad Järvamaal, selgub tervise arengu instituudi üleeestilisest uuringust. Selle kohaselt kasutab autojuhina turvavööd kolmveerand järvalastest.

Tervise arengu instituudi uuringu järgi kinnitab autojuhina turvavöö 74,5 protsenti järvalastest. Kuigi tegemist on Eesti parima tulemusega, leidis Paide politseijaoskonna juht Üllar Kütt, et see võiks olla veelgi parem. «Uuringu järgi on iga neljas autojuht turvavööta, kuigi tänavapildis kohe kindlasti nii ei ole,» lausus ta. «Ma usun, et tegelikult on turvavöö kasutamine veelgi parem.»


Küti teada on politseinikud tänavu tabanud turvavöö mittekasutajaid umbes poole vähem kui varem.
Järvamaal on korrakaitsjad turvavöö kasutusele rohkem tähelepanu pööranud alates 2007. aasta sügisest, mil käivitus projekt «Turvaliselt siia-sinna».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles