Sügisel puhasta suurelt

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma kogemustest teab Tormi Teras, et kõige tihedamalt vajavad puhastamist koridorivaibad, kuhu korterielanikud igapäevaselt jalanõudega tänavalt pori ja liiva kannavad. Seinast seina ulatuva vaiba puhastamiseks spetsiaalse puhastusaine ja masina abil kulub tal aega tunnijagu.
Oma kogemustest teab Tormi Teras, et kõige tihedamalt vajavad puhastamist koridorivaibad, kuhu korterielanikud igapäevaselt jalanõudega tänavalt pori ja liiva kannavad. Seinast seina ulatuva vaiba puhastamiseks spetsiaalse puhastusaine ja masina abil kulub tal aega tunnijagu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vaibakloppimise ja mööblilt tolmu pühkimisega tuleb toime igaüks, ent pehmelt mööblilt või põrandakattelt jonnakama mustuse eemaldamise võiks usaldada asjatundjate hoolde.

Pehme mööbel on ilus täpselt niikaua, kuni omanik selle eest viitsib hoolt kanda. Kogemata üle klaasiserva loksunud vein, väiksemate pereliikmete diivani vahele pudistatud vorstivõileib või lemmiklooma karvad jätavad oma jälje.
Lihtsaim moodus on määrdunud diivani või tugitooli kangast varjata katteriidega, ent plekid ei kao kuskile. Vaipade puhul on asi veelgi keerulisem.
Väiksemat mõõtu kaltsuvaiba võib küll rulli keerata ja õues suuremast prügist ja karvadest puhtaks kloppida, ent kui toas on kogu põrandat kattev vaip, mis on sinna kinnitatud, jääb üksnes tolmuimejast väheks – plekid torkavad kohe silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles