/nginx/o/2012/09/17/1325102t1h623e.jpg)
Kui soovite maitsta Eesti kõige paremat mahetoitu, peate ostma Kareda vallas Esna külas Kalamatsi meiereis kitsepiimast valmistatud toorjuustu soolvees.
Kui soovite maitsta Eesti kõige paremat mahetoitu, peate ostma Kareda vallas Esna külas Kalamatsi meiereis kitsepiimast valmistatud toorjuustu soolvees.
Üleeile kuulutati Eesti parim mahetoode välja Eesti vabaõhumuuseumis leivapäeval.
Osaühingu Kaks Meistrit juhatuse liige Aita Mets ütles, et nad hakkasid Esnas kitsejuustu tootma alles möödunud aasta lõpust, mistõttu tuli nii suur tunnustus üllatusena ja annab kinnitust, et nad on õigel teel.
Mets iseloomustas võidutoodet kui puhta ja maheda maitse ning pehme tekstuuriga toorjuustu. «Isegi need inimesed, kes pole suured kitsejuustu sõbrad, on seda toodet kiitnud,» sõnas ta.
Eesti parimat mahetoodet sobib Metsa selgitusel panna salatisse, pirukasse, suppi sisse, aga kasutada ka määrdejuustuna.