Parim mahetoode valmib Esnas

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Kaks Meistrit juhatuse liige Aita Mets tõstab kitsepiimast valmistatud toorjuustu topsidesse. Võib arvata, et lähiajal nõudlus suureneb, sest paljud tahavad mekkida, millise maitsega on Eesti parim mahetoode.
Osaühingu Kaks Meistrit juhatuse liige Aita Mets tõstab kitsepiimast valmistatud toorjuustu topsidesse. Võib arvata, et lähiajal nõudlus suureneb, sest paljud tahavad mekkida, millise maitsega on Eesti parim mahetoode. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui soovite maitsta Eesti kõige paremat mahetoitu, peate ostma Kareda vallas Esna külas Kalamatsi meiereis kitsepiimast valmistatud toorjuustu soolvees.

Üleeile kuulutati Eesti parim mahetoode välja Eesti vabaõhumuuseumis leivapäeval.

Osaühingu Kaks Meistrit juhatuse liige Aita Mets ütles, et nad hakkasid Esnas kitsejuustu tootma alles möödunud aasta lõpust, mistõttu tuli nii suur tunnustus üllatusena ja annab kinnitust, et nad on õigel teel.

Mets iseloomustas võidutoodet kui puhta ja maheda maitse ning pehme tekstuuriga toorjuustu. «Isegi need inimesed, kes pole suured kitsejuustu sõbrad, on seda toodet kiitnud,» sõnas ta.

Eesti parimat mahetoodet sobib Metsa selgitusel panna salatisse, pirukasse, suppi sisse, aga kasutada ka  määrdejuustuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles