Harpuuni­püük teeb järved kalatuks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud pühapäeval jäid kalamehed Paide tehisjärvel tühjade kätega, aga veest välja tulnud harpuuniga püüdnud mehe vööl ripub siiski paar kala.
Möödunud pühapäeval jäid kalamehed Paide tehisjärvel tühjade kätega, aga veest välja tulnud harpuuniga püüdnud mehe vööl ripub siiski paar kala. Foto: Rene Martin

Järvamaa kalameeste kinnitusel on harpuunipüük teinud juba kolm järve maakonnas kalatuks, kuid kohalikud ametnikud ei saa sekkuda, sest keeldu võib kehtestada keskkonnaministeerium.

Kalamees Rene Martini teada on harpuuniga püüdjaid nii palju, et Paide tehisjärves, Karinu järves ja Väinjärves kala naljalt ei näe.

Martin käis pühapäeval Paide tehisjärve ääres kalal, aga ei tema ega teisedki mehed saanud ainsatki kala, samal ajal tuli veest välja harpuuniga püüdnud mees, vööl rippumas mitu kala.

Kui varem püüti harpuuniga suuri kalu, siis nüüd lastakse kalade nappuse tõttu ka alamõõdulisi. Martin selgitas, et aastaid tagasi oli harpuuniga püüdjaid vähe ja nad ei teinud järvedele ka liiga, kuid nüüd on veealuseid kalastajaid palju ja see tähendab, et populaarsemad järved jäävad kalatuks.

Martin ütles, et kalamehed ei soovi harpuuniga püüdmist lauskeelustada, vaid ainult teatud järvedel, kus nad põhjustavad suurt kahju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles