Maali valmimist saatis tšellomuusika

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C-JAM
C-JAM Foto: Internet

Kunstnik Tõnu Talve korraldas reedel Paides näituse "Elutantsud ja ootajad" avamisel maalietenduse, kus sulandusid tervikuks tšellokvarteti C-Jam musitseerimine ja maalimine publiku silme all. Näituse uusim maal "Flamenkotantsija" valmis just etenduse käigus.

Albu, Väätsa ja Paide on paigad, mida Tõnu Talve peab oma kodukandiks, seega oli Paidesse näituse toomine enesestmõistetav, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Väljas on 34 viimasel kümnendil maalitud suureformaadilist tööd, millest võib leida vihjeid ka kuulsatele kunstnikele.

"Muidugi Bernt Notke, kellest, tunnistan ausalt, ma ei teadnud või vähemalt teadsin nii öelda kooli tasemel. Pärast ühte ettepanekut, millest ei saanud keelduda, läksin ja uurisin põhjalikult ja tegin sellest oma versiooni "Elutantsud". Teine on Paul Gauguin," selgitas Talve.

Talve ja Eesti ühe omapärasema muusikakollektiivi, tšellokvarteti C-Jam koostöö sai alguse pool aastat tagasi, kui bändil tekkis mõte tellida just sellelt kunstnikult kujundus oma uuele plaadile.

Tšellist Pärt Tarvas ütles, et senine koos tegutsemine on näidanud, et mehi ühendavad ühised väärtused ja sarnane arusaam kunstist, mis ei pea tingimata olema akadeemiline ja raskesti mõistetav.

"Et inimesed saaksid aru, et nii tšellomäng kui ka see kunsti tegemine ei ole midagi väga eriskummalist või inimloomuse vastast," lausus Tarvas, kelle sõnul võivad proovida kõik, kellel teatavad käsitöönduslikud oskused olemas.

Talve maalidega saab Paide kultuurikeskuses saab tutvuda 8. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles