Politseiamet annab Türile lisajõudu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann (ees) selgitab politsei- ja piirivalveameti peadirektorile Raivo Küüdile, miks üht politseipatrulli on Järvamaa peale vähe.
Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann (ees) selgitab politsei- ja piirivalveameti peadirektorile Raivo Küüdile, miks üht politseipatrulli on Järvamaa peale vähe. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Kuu aega pärast kogu riiki raputanud jõhkrat tapmist kinnitas eile Türil käinud politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, et korra tagamiseks saab piirkond vajadusel lisajõudu.

Eile Türil kohalike omavalitsusjuhtide, ärimeeste ja aktiivsete elanikega kohtunud Küüt ja Lääne politseiprefektuuri prefekt Priit Suve ei salanud, et nende visiit on seotud Türi kuu aja taguse tulistamisega, misjärel on sellest meedias palju räägitud.

Kuigi politseijuhid alustasid juttu sellest, et Türi ei paista kuritegevuse poolest kuidagi silma ja Järvamaa puhul on tegemist Mandri-Eesti turvalisima maakonnaga, polnud kõik kohalikud nende väidetega päri.

Türilaste teada koosneb probleemne seltskond umbes 30 inimesest, kellest kümmekonnal on tekkinud juba karistamatuse tunne. Nii pole pärast augustis aset leidnud tulistamist probleemide tekitajad mitte tagasi tõmbunud, vaid olukord on hullemakski läinud.

Kohalike meelest on türilastel turvalisustunnet hoopis vähem, sest politseipatrull satub linna harva, ja kui keegi neist jääbki vahele, ei järgne sellele küllaldast karistust.

Türilane Leonhard Soom oli väljaütlemistes kõige otsekohesem ja nimetas Türi praegust olukorda kriisiks. Ta küsis Küüdilt, kas politseil oleks vähemalt ajutiselt jõudu Türile lisapatrulle suunata.

Küüt kinnitas, et selleks on võimalused olemas ja vajadusel seda ka tehakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles