Kareda vallavanema palk vähenes kümnendiku

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kareda vallavanem Triin Pobbol.
Kareda vallavanem Triin Pobbol. Foto: Tiit Reinberg

Üleeile vähendas Kareda vallavolikogu vallavanema ettepanekul tema palka kümme protsenti.


Kui praegu teenib vallavanem Triin Pobbol 17 120 krooni kuus, siis pärast kärbet 15 408 krooni kuni ametiaja lõpuni ehk oktoobris tulevate kohalike omavalitsuste  valimisteni.
Triin Pobbol lausus, et vald säästab palgakärpega ligi 16 000 krooni.
Lisaks vallavanema töötasule jääb kümme protsenti väiksemaks ka ametnike palk. Pobboli ütlust mööda tähendab see, et vallavalitsuse ametnikud võivad ühel nädalapäeval minna koju neli tundi varem. Nende väiksem palk kehtib praegu aasta lõpuni.


Pobbol märkis, et lasteaiaõpetajate ja koolijuhi palka volinikud ei puutunud, nagu ka miinimumpalka saavate inimeste töötasu.
Pobbol sõnas, et kokkuhoid personalikuludelt annab eelarvele olulist tuge. «Eks see ole ka osa solidaarsusest,» ütles ta. «Teistel ümberkaudu kõigil palgad langevad.»
Kareda valla eelarve on tänavu ligi 15 protsendi väiksem. «Oleme kärpinud kõigi allasutuste ridadelt,» ütles Pobbol. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles