Kultuuritegelane saab oma pingi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseumi direktori kohusetäitja Valev Väljaots  (esiplaanil) näeb homme oma mõtte teoks saamist, kui  Paide vana rahvamaja ees avatakse Juhan Zeigeri pink. Reedel tegi El-Sani juht Aare Kalvik viimaseid ettevalmistusi.
Järvamaa muuseumi direktori kohusetäitja Valev Väljaots (esiplaanil) näeb homme oma mõtte teoks saamist, kui Paide vana rahvamaja ees avatakse Juhan Zeigeri pink. Reedel tegi El-Sani juht Aare Kalvik viimaseid ettevalmistusi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna avatakse Paide 721. sünnipäeva ürituste ajal vana rahvamaja ees kultuuritegelase Juhan Zeigeri pink.

Järvamaa muuseumi direktori kohusetäitja Valev Väljaots ütles, et kui eelmisel aastal avati vana rahvamaja seinal mälestustahvel, mis meenutab omaaegset Paide teatrit, tekkis tal mõte, et meenutamist väärib ka Juhan Zeiger, kes selles majas tegutses. «Kui Eesti Televisioon kuulutas välja pinkide saatesarja, siis see mõte kohe tuligi,» lisas ta.

Kuigi telesaadet Zeigerist ei tule, on Väljaots rahul, et kohalike inimeste kaasalöömisega saab pink siiski paika. Väljaots selgitas, et pingi andis Paide linnavalitsus, El-Sani juht Aare Kalvik tegi selle korda ja paigaldas ka valgustuse ning Paide MEK valmistas infostendi.

Helilooja, folklorist, muusikaõpetaja, koori- ja orkestrijuht Juhan Zeiger sündis Kastre-Võnnu vallas Terikeste külas Tartumaal. Aastatel 1927–1946 oli ta Paides koolide muusikaõpetaja, Paide mees- ja segakoori juht, orkestrijuht, Järva lava- ja helikunstiühingu Voog muusikajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles