Kultuurikeskus teeb läbi täieliku muutuse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Tallinna, Tartu, Pärnu ja Jõhvi järel kinnitab Eesti Kontsert kanda Paides, ehitades kultuurikeskuse ümber kontserdimajaks, millest peab kujunema Kesk-Eesti kultuuritempel.


Eesti Kontserdi direktor Aivar Mäe tutvustas täna maakonna omavalitsusjuhtidele visiooni, mis suunas peaks lähiaastatel Paide kultuurikeskus arenema.
Mäe tunnistas, et näeb Paidet areneva linnana ning kui praegu tegutseb Eesti Kontsert Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis, siis juba kolme aasta pärast peaksid nad olema ka Paides. «Me pole Tallinna Kontsert, vaid Eesti Kontsert ja peame tegutsema kõikjal Eestimaal,» ütles ta.


Mäe plaanide kohaselt võib kultuurikeskuse ümberehitus koos mööbli ja sisseseadega maksta 130 miljonit krooni. «Raha peaks tulema riigilt ja olgu majandusega lood kui halvad tahes, ega raha päris otsas ikka ole,» lausus ta.
Mäe selgitas, et kontserdimaja kuuluks küll Paide linnale, kuid opereerima hakkaks siin Eesti Kontsert, mis tähendab, et kordades peaks suurenema nii ürituste hulk kui ka paranema nende kvaliteet. «Siia tuleb nii ooper kui ballet,» lisas ta.
Publiku vähesust Mäe ei karda, sest kui Paidest pääseb mööda neljarealist teed Tallinna, küllap hakkab ka sealt publikut tulema. «Me ei tee seda maja mitte ainult Paide või Järvamaa inimestele, vaid vaatame ikka palju laiemalt,» märkis ta.
Mäe loodab tulevasest kontserdimajast täpsemalt rääkida mõne nädala pärast, praegu ütles ta, et 2012. aastal võiks uus maja valmis olla.
Mäe ütles, et kontserdimaja peab muutuma multifunktsionaalseks, mis tähendab, et seal sobib erinevaid üritusi korraldada. Samasse majja tahab ta koondada veel mitu asutust, näiteks kohaliku muusikakooli.


Mäe kogemust mööda on ajalugu näidanud, et kui mõnes kohas kõvasti kultuuri investeerida, tuleb kohe ka eraettevõtlus kaasa.
Paidest kasvab Mäe uskumust mööda peagi konverentsi meka ja linna läheduses hakkavad tooni andma logistikakeskused. «See kõik toob endaga kaasa elanikonna kasvu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles