Veel on võimalik liituda veeohutustalgutega

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Päästeamet kutsub kõiki Järvamaa elanikke osalema Teeme ära! veeohutustalgutel. Osaleda saab kas talgujuhina eest vedades või abilisena juba olemasolevate talgutega liitudes. 

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais ütles, et tänase seisuga on Järvamaa talgulised taotlenud kuute päästevahendite komplekti veeohutusstendide jaoks. Kindlasti on aga Kesk - Eestis veel väiksemaid supluskohti, mida turvalisemaks muuta. Seekordsel talgupäeval on kõigil kuldsete kätega ja turvalisusest hoolivatel talgulistel võimalik püstitada oma kodukoha veekogu äärde veeohutusstend. Igale stendile lisatakse ohutusinfo, ujumiskoha koordinaadid ning päästerõngas koos viskeliiniga, et õnnetuse korral saaks kiirelt abi anda. Veeohutuspüstak ei ole tehniliselt keeruline ehitis, selle jaoks on vaja pisut ehitusmaterjali ning peale hakkamist.

Talgutele on võimlaik registreerida 7. maini, sama ajani on võimalik registreerida ka oma veeohutustalgud. Veeohutusstendile mõeldud päästevahendid ei pruugi 7. maiks kohale jõuda, aga see ei tohiks takistada stendi ehitamist ja püstitamist õigesse kohta.

Päästevahendid jõuavad talgulisteni kindlasti nii kiiresti kui võimalik, andke ainult oma soovist varakult teada. 

Talgujuhina oma talguid registreerida või juba registreeritud talgutel osalemiseks saab end kirja panna kodulehel www.teemeara.ee. Sealt leiate ka juhised stendi ehitamiseks ning sealsamas on võimalik esitada taotlus päästeametile päästevahendite ja infotahvli saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles