Talgupäeval tegutses koos mitu põlvkonda

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle-eestilise talgupäeva "Teeme Ära!" raames oli Järvamaal täpselt 100 talgukohta ning talgutest võttis osa 1926 talgulist.

Koeru vallas Ervital kogunes paarkümmend talgulist rannaala koristama, vallavalitsuse paigaldatud kabiinile rõivaste vahetamiseks lisandus veeohutusstend, rannaala korrastus ja paadisilla ilmakindlamaks võõpamine.

Üks talgujuhtidest, Kirsika Ilmjärv rõõmustas, et talgutel tegutses koos mitu põlvkonda lähemalt ja kaugemalt. "Oli Ervita oma inimesi, koerulasi aga ka talgulisi kaugemalt," täpsustas ta.

Veeohutusstende paigaldasid ka talgulised Tarbja tehisjärve ning Prandi allikate juures.

Järva-Jaanis laiendati vanatehnika varjupaiga territooriumi ning koristati kirikut.

Talgulisi jätkus kõikjale Järvamaal - näiteks Paides sai uue ilme Ülejõe staadioni park, Väätsal aga külavaheline kõnnitee.

Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liikme Tarmo Tüüri sõnul näitas seekordne talgupäev, et hea ilm annab hoogu juurde talgupäeva õnnestumisele, kuid liiga terav päike ja palavus peletavad osa inimesi ka tööde juurest eemale.

Üle Eesti enam kui 42 000 inimest kokku toonud Teeme Ära talgupäev kulges mõnusas meeleolus ja ilma oluliste vahejuhtumiteta. Talgupäeva staapi laekunud info kohaselt tekkis kaks kulupõlengut, kuhu kutsuti ka päästjad, ent olukord saadi kiiresti kontrolli alla nii Viimsis kui ka Kuusalu vallas.Suurupi rannast leiti lõhkekeha, aga kohale kutsutud päästeamet tunnistas, et õnneks oli tegemist ohutu lõhkekehaga. 

Talgupäeva raames toimus kõige rohkem küla-, heakorra- ja looduskaitse talguid, samuti korteriühistute talguid ning noortega ja noortekeskustega seotud talguid. Paiguti koristati prügi, mõnel pool peeti pärast tööd mõttetalguid. Mõned talgud on veel toimumas Teeme Ära talgupäeva raames ka lähiajal.

Tänavu korraldati palju veeohutusega seotud talguid nii mereäärsetes paikades kui ka siseveekogude ääres. Talgupäeva raames püstitati üle Eesti kokku 474 veeohutuse stendi, mille jaoks sai tänavu taotleda tasuta päästevahendid ja ohutusjuhistega infotahvli. Pärast talgupäeva jätkub koostöös Päästeametiga veeohutuse päästevahendite ja infotahvli jagamine neile, kes plaanivad veel püstitada veeohutuse stendi ning soovivad paigaldada ka tasuta päästevahendid. Vahendeid jagatakse, kuni neid jagub. Täpsem info www.teemeara.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles