Kodutütred saadetakse Rassi küla padrikusse

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodutütarde võistlusmatk Ernake toimub sel aastal 27.-28. mail Järvamaal Türi vallas Rassi külas, kus mõõtu võtavad 15 ringkonna neljaliikmelised võistkonnad ja külalisvõistkonnad Lätist ja Leedust.

Ernakese avarivistus on 27. mai õhtul kell 20.30 ja poolteist tundi hiljem stardib esimene võistkond. Sitkeid ning entusiastlikke neidusid ootab ees teekond üle kraavide ja läbi metsade. Teele jäävad mitmed kontrollpunktid, kus tuleb täita erinevaid ülesandeid, mis vajavad nii jõudu ja osavust kui ka nutikust. Lisaks üllatusülesannetele on vaja väljendada teadmisi Euroopa Liidu kohta, tunda esmaabi võtteid, teada taimi, loomi, linde, sõita paadiga, näidata oskusi pikkuste hindamises ja sõlmede  tegemises jne. Raja pikkus on linnulennult 30 kilomeetrit ja see läbib Järva, Viljandi ja Pärnu maakonna. Võistluse lõpp-punkt on Tagametsa jahilossis ja laagrikeskuses ja sinna oodatakse võistlejaid hiljemalt laupäeva õhtuks.

Ernakese võistlusmatkal on olulisel kohal oskus tegutseda meeskonnana. Pika võistlusraja teeb raskemaks ka see, et kogu trassil on tegutsemas ka vastutegevus. Seega peavad võistlejad liikuma varjatult ja vaikselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles