220 talgulist ehitavad homme Väätsa rabasse laudtee

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeb plaane: Väätsa vallavanem Lauri Läänemets näitab, kuhu uus rabatee plaanitud on.
Teeb plaane: Väätsa vallavanem Lauri Läänemets näitab, kuhu uus rabatee plaanitud on. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Väätsa vallas Järvamaal, ehitatakse Teeme Ära talgupäeval 6. mai kella 10:00, 2 km laudteed.

 

Kotku raba läbivat 2,7 km pikkust matkarada külastab aastas sadu inimesi, laudtee puudumine muudab rabas liikuvad inimesed pinnasele koormavaks. Samuti saab valmiv laudtee olema Paide ja Türi inimeste ning haridusasutuste jaoks ümbruskonnas lähim õppe- ja raba nautimise paik.

Talgute raames transporditakse rabasse 70 m3 puitmaterjali, korrastatakse wc, lõkkeplats, puhkamiseks mõeldud katusealus, uuendatakse pingid. Avatud on töötegemise lastehoid, kohapeal aitab vajadusel Kaitseliidu meedik.

„Tegemist on natuke hullu ideega – tavapäraselt kulub 2 km pikkuse laudtee ehitamiseks ligi kuu aega, meie proovime selle ära teha ühe päevaga. Kogu aktsioon saab olema suuremat sorti logistiline proovikivi. Põhjalikud ettevalmistused algasid pool aastat tagasi, nüüd oleme laupäevaks valmis,“ kommenteerib talgujuht Lauri Läänemets.

Talgutel on kaasalöömise võimalusi igas vanuses ja erineva võimekusega inimestele. Osalistele pakutakse suppi ja pirukat, vett ja kalja. Pärast rabas tegutsemist on igal talgulisel võimalus tasuta külastada Eesti Jalgrattamuuseumit, käia saunas Väätsa Tervisekompleksis ning õhtul toimub Väätsa Rahvamajas talgupidu. Kõigi talguliste nimed kinnitatakse hõbedaste plaatidega laudtee külge ning antakse kingiks Eesti 100 puhul rahvuslik kingitus.

Talgutele on võimalik registreeruda ka kohapeal.

Täpsustatud info talgust leiab Teeme Ära kodulehelt: http://talgud.teemeara.ee/events/vaatsa-raba-laudtee-ehitus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles