Maisi-Järvamaa jääb avatuks oktoobrini

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avas Järva maavalitsus oma ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks Roosna-Allikul asuval põllul Järvamaad kujutava maisilabürindi.

Põllule on lõigatud maakonna piir ja teedevõrgustik, kus seigeldes leiab teavet nii maakonna kui ka siinsete huviväärsuste ja kultuurilooliste paikade kohta. 
Maisi-Järvamaa asub Mäost Roosna-Alliku poole sõites kilomeeter enne asulat ning on tähistatud teabetahvliga. Maisipõllu keskel kõrgub Vallitorni puitmakett, mis peaks samuti maanteel sõitjaile silma hakkama. 
Järva maavanem Alo Aasma selgitas, et Järvamaa maisilabürint on varustatud teeviitade, vallakeskusi tähistavate siltide ja teabetahvlitega, kust leiab teavet paiga ajaloo ja oleviku, ajaveetmiskohtade ning huviväärsuste kohta.  «Oleme kevadest saadik loodusega võidu jooksnud ning pidanud hilise kevade ja kohati olematu suve tõttu ajagraafikut muudkui edasi nihutama, kuid nüüd on mais küllalt tugev ja kohati juba üle pea ulatumas ning võime Järvamaad tutvustava maisilabürindi avada,» lausus ta.
Aasma lisas, et ilmselt saavutab mais oma tippkõrguse küll alles kuu lõpus ning siis on vaatepilt kindlasti teine kui praegu, sest kõrgemates paikades on õlvikud  ligi kahe ja poole meetri kõrgusel peade kohal. «Loodan, et oma tee Järvamaale leiavad paljud järvalased ja meie külalised, sest vallakeskuste ja kultuurilooliselt oluliste paikade juures olevatelt infotahvlitelt õpib kindlasti Järvamaad veelgi paremini tundma,» ütles ta.
Aasma kutsub koole ja miks mitte ka töökollektiive tegema sügisel maisi-Järvamaale üht toredat väljasõitu.
Et ilmaolude tõttu pole mais kasvanud tavapärase kiirusega, lükkus edasi ka maisi-Järvamaa orienteerumisvõistlus. Nüüd on see kavandatud 29. augustile, mil kõik huvilised on oodatud maisilabürinti orienteeruma.
Järvamaa orienteerumisklubi JOKA kokkupandav rada tuleb jõukohane kõigile. Orienteeruda ei tule mitte loodusmärkide ja pinnareljeefi järgi, vaid kaardi abil maisipõllu labürindis liikudes näiteks Paidest Türile, siis Kabalasse, sealt Imaverre ja siis Mäo kaudu Annasse.
Maisi-Järvamaa valmis maavalitsuse ja Rebruk Farmi OÜ koostöös. Labürint jääb avatuks oktoobrini.  (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles