Kauplusauto alustab homsest uuesti tööd

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008 aasta novembris lõpetas Järva tarbijate ühistu kauplusauto maainimeste teenindamise.
2008 aasta novembris lõpetas Järva tarbijate ühistu kauplusauto maainimeste teenindamise. Foto: Tiit Reinberg

Homsest sõidab Järvamaal viies vallas taas kauplusauto, mis lisaks toidukraamile pakub ka sotsiaalteenust.


Kauplusauto hakkab teenindama Paide, Väätsa, Roosna-Alliku, Kareda, Koigi ja Imavere valla elanikke. Esimene peatus on homme kell 11 Sargveres.
Ettevõtja Marek Rõkk on varem selgitanud, et ei hakka maainimestele mitte üksnes toidukraami tooma, vaid pakub ka, tasuta internetti ja isegi raamatukogust lugemise tellimist.
Rõkk peab tähtsaks head koostööd maainimestega ja kinnitas, et vajadusel viib äärekülasse ka külmkapi kohale.


Rõkk selgitas, et pakub ka sotsiaalteenust, mis tähendab, et viib voodihaigetele toidukraami koju kätte ja korra kuus võtab ringile tasuta kaasa valla sotsiaaltöötaja.
Kui võrrelda varem maainimesi teenindanud Järva tarbijate ühistu rändkauplusega, on uus sõiduk väiksem, mistõttu inimesed ei pääse sisse, vaid saavad kauba kätte nii-öelda luugist. «Kauba sortiment peaks olema enam-vähem sama, ühesõnaga kõik esmavajalik toidukraam ja veel üht-teist,» lisas ta.
Möödunud aasta novembris lõpetas Järva tarbijate ühistu kauplusauto maainimeste teenindamise. Ühistu küsis Järvamaa omavalitsustelt toetust tegevuse jätkamiseks, kuid siis polnud vallavanemad nõus toetust maksma. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles