Järgmisel nädalal Leiburi 250. aastapäeva puhul välja kuulutatud konkursi «Leiburi leivategu 2012» finaalis selgub Eesti parim kodune rukkileib ja selle küpsetaja.
Türi leivaküpsetaja pääses lõppvõistlusele
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõppvõistlusele pääses lisaks kuue teise finalisti kõrval Türi koduleivaküpsetaja Karin Adelbert. Võiduleiva, mis selgub nädala pärast, võtab Leibur tootmisse ning seda saab maitsta kogu Eesti.
Karin Adelbert pääses finaali retseptiga «Lihtne ürdileib».
Augustis väljakuulutatud konkursile tuli mitmelt poolt üle Eesti rohkem kui 60 rukkileivaretsepti, millest asjatundjate žürii valis välja kaheksa paremat.
«Leiburi leivategu 2012» lõppvõistlus leiab aset 24. oktoobril restoranis Leib Resto ja Aed, kuhu finalistid peavad tooma kaks eelmisel päeval küpsetatud leiba, mis on valmistatud täpselt eelvoorus osalenud retsepti järgi. (JT)