Gross hoiab klienti odava lihakaubaga

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Grossi toidukaupade Paide poe juhataja Urve Eensalu ütlust mööda on klientidel ostukorvid küll väiksemaks jäänud, aga rahvast käib poes endiselt palju.

«Grossi trump on odavad lihatooted, seda kallist viilutatud Rakvere toodet ei osta enam eriti keegi,» ütles ta.

Eensalu lisas, et endiselt on populaarsed ka Grossi kondiitritooted. Pinnal, mida varem rentis telefonipood, pakub Gross alates eelmise aasta lõpust tööstuskaupa, mida ettevõte Aasiast sisse ostab. «Hiina kaupa ostetakse hästi, sest hind on soodne,» märkis Eensalu.


Et kaupluse käive on vähenenud, on poole vähem ka töötajaid: aasta eest pakkus Paide kauplus tööd 34, aga nüüd vaid 17 inimesele.

OG Elektra kontserni omanik Oleg Gross ütles, et kogu ketis on käive aastatagusega võrreldes vähenenud keskmiselt 15 protsenti, toidukaupade puhul vähem, tööstuskaupade puhul rohkem.

Samas on Aasiast imporditava kauba osa aasta jooksul kasvanud. Grossi ütlust mööda on tööstuskaupa võimalik müüa ainult koos toidukaubaga. «Eraldi tööstuskauba poode pole mõtet teha, nendes on müük drastiliselt langenud,» sõnas ta.

Järvamaal läheb Grossi kinnitusel paremini Türi kauplusel, mis müüb Paide poest viiendiku rohkem. «Paide poe käive on algusajaga võrreldes kukkunud kolmandiku, eks seda mõjuta ka asukoht elamukvartalis, suurtest teedest eemal,» selgitas ta. «Paide on väike, konkurents suur.»

Järvamaal pole Grossil esialgu kavas tööstuskauba osa laiendada. «Kui Paides keegi rentnikest peaks välja minema, siis kolime küll oma tööstuskauba sisse, sest praegu on maksujõulist rentnikku võimatu leida,» lausus ta.

Majanduses raske aeg võib Grossi hinnangul kesta mitu aastat. «Toidukaup vahest elab selle üle, aga mõne kaubagrupi müüjal tuleb asjad kokku pakkida, näiteks luksuskaubaga pole enam midagi teha,» arutles ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles