Helkurid läksid suvega kaduma

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi pimedal ajal helkurita liikuvat jalakäijat ähvardab 40eurone trahv, helendas kolmapäevaõhtuse Paide tänavapildis täiskasvanutel rõivaste küljes märka-mind-märk harva.

Kolmapäeva õhtul kella viie ajal Paides Sookure lasteaeda mudilastele järele tulnud vanematest pooled polnud rõivastele helkurit kinnitanud. Seejuures olid peaaegu kõik lapsed autojuhtidele nähtavad.

Samasugune pilt avanes linnas ka mujal, kus lapsed helendasid, aga suur osa täiskasvanutest liikusid hämaratel tänavatel nagu tondid.

Järva Teatajaga vestelnud helkurita jalakäijate vabandused olid kui ühe vitsaga löödud: mul on helkur teise jope küljes, ma tulin autoga ja jala palju ei käi, elan siinsamas ligidal.

Paide politseijaoskonna juht Üllar Kütt ütles, et politseinikud kontrollivad helkurite kasutust ja on järgmiseks nädalaks kavandanud ka suurema reidi.

Küti selgitusel võib helkurita jalakäijat trahvida kuni 40 euroga ja kui inimene on purjus, võib trahv ulatuda 400 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles