Lapsed said välismaalt sada kingipakki

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie lapse ema Krista Leinola kinnitab, et kingitused teevad laste  tuju heaks.
Viie lapse ema Krista Leinola kinnitab, et kingitused teevad laste tuju heaks. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Neljapäeval jagas Türi kristlik misjonikogudus Laupa põhikoolis ümbruskonna lastele sada ligi 250-kroonist  kingipakki, mis saabusid siia rahvusvahelise organisatsiooni kaudu.

Projektijuht Tiina Murga märkis, et ilmselt on pakid pandud kokku Hollandis, kuid kinnitada seda ei saa, sest lahti ta neid võtnud pole.

Pakkide täpseid hindu ei osanud Murga samuti öelda, sest teab vaid kogusummat, aga kui jagada see pakkide arvuga, tulebki ühe kingituse keskmiseks väärtuseks 250 krooni.

Terariistu pakist ei leia

Pakid saabusid Laupale rahvusvahelise organisatsiooni Samaritan’s Purse kaudu, mis ühe tegevusena kogub kingitusi inimestelt ja saadab neid lastele üle maailma.
Pakke panevad kokku vabatahtlikud, kes ei pruugi olla organisatsiooni liikmed. Kingitused on mõeldud 2– kuni 12-aastastele lastele.

Murga lausus, et ta on töötanud kunagi Laupa põhikoolis ja koht on talle eriti südamelähedane, otsustaski ta kingitusi jagada just selle piirkonna lastele.
Murga lisas, et vahepeal oli ka mõte minna teistesse Türi valla maakoolidesse kinke jagama, aga lõpuks ei jätkunud selleks lihtsalt jõudu ja aega.

Murga sõnas, et organisatsiooni internetilehel on antud vabatahtlikele juhised, kuidas kingitusi kokku panna. Näiteks ei tohi lastele saata terariistu. «Kui keegi on pannud sisse käärid või taskunoa, võetakse need  välja,» selgitas ta.

Lastele soovitatakse panna šokolaadi asemel karamellkomme, sest šokolaad kipub sulama. Tihti leiab pakkidest kirjutusvahendeid ja joonistusplokke.
Poistele on pandud taskulampe, mänguautosid, tüdrukutele nukke. Üsna palju saadetakse seepe ja hambapastat. «Mõnikord on olnud sokke ja T-särke, kõik täiesti uued asjad,» teadis Murga öelda.

Majanduskasv viis Eestist kingitused

Murga sõnas, et Türi kandis pole enam mitmel aastal pakke jagatud. Kui ta kaks aastat tagasi taotles kingitusi, siis öeldi, et Eesti enam ei saa, sest meie majandusolukord on läinud nii palju paremaks.
Seekordse pakkide jagamise üks põhjus on, et organisatsiooni juht tuleb mais Eestisse.

Murga lausus, et kuigi majandusseis läks vahepeal Eestis paremaks, pole tegelikult elu maal kunagi lihtne olnud. «Seepärast otsustasin ka, et Türi koolides ega lasteaedades me kingitusi ei jaga,» ütles ta.

Viie lapse ema Krista Leinola tunnistas, et oli üllatunud, kui kuulis, et niisuguseid kingitusi jagatakse. «Alguses arvasin, et pakid on laste tehtud,» lisas ta.

Leinola ütles, et lastel teevad pakid tuju heaks ja lisavad päeva ka põnevust. Seda enam, et viielapseline pere iga päev lihtsalt tujutõstmiseks selliseid kulutusi teha ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles